Bosch, su ısıtıcılarından motosikletlere kadar tüm alanlarda bağlanabilirliğe yön veriyor…

Bosch’a dört ayrı CES İnovasyon Ödülü birden

Bosch, CES 2017 öncesinde düzenlenen İnovasyon Ödülleri kapsamında; sürücü bilgilendirme sistemi ile Araç İçi Ses/Görüntü ve Araç Zekası kategorilerinde ödül kazanırken, küçük motosikletlere ve scooterlere yönelik ağa bağlı güvenlik çözümü de Araç Zekası kategorisinde onur ödülünün sahibi oldu. Şirket ayrıca, akıllı su ısıtıcısı ürünüyle de Ev Cihazları kategorisinde ödül almaya hak kazandı.

04/01/2017 | Türkiye | Kurumsal Haberler

Las Vegas – Bosch, 5-7 Ocak 2017 tarihleri arasında düzenlenecek, dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2017’de, günlük hayatı kolaylaştırmayı, daha rahat ve güvenli hale getirmeyi amaçlayan ‘bağlı’ teknolojileri tanıtmaya hazırlanıyor. Bosch, fuarda akıllı evler, akıllı şehirler, ağa bağlı mobilite, Endüstri 4.0 ve sensör teknolojisi alanlarında yenilikçi çözümlerini sergileyecek.

Bosch, fuar öncesinde geleneksel olarak gerçekleştirilen İnovasyon Ödülleri kapsamında, geliştirdiği üç akıllı ürünle dört ödüle değer bulundu.

Akıllı su ısıtıcı

Ev Cihazları kategorisinde, yeni nesil Bosch su ısıtıcıları ödül almaya hak kazandı. Bir uygulama aracılığıyla kullanıcılar, yenilikçi su ısıtıcılarını uzaktan açıp kapatabiliyor ve hatta su sıcaklığını ayarlayabiliyor veya kombilerin durumunu kontrol edebiliyor. İnterneti etkinleştirilmiş Greentherm 9000İSE, ev sahiplerinin ve konutta ikamet edenlerin cihazı, akıllı bir telefon veya tablet aracılığıyla rahatça çalıştırmalarına olanak sağlıyor.

Bağlanabilirlik motosiklet kullanmayı daha güvenli ve rahat hale getiriyor

Bosch geliştirdiği motosiklet sistemleriyle toplamda üç ödül aldı. Geleneksel kontrol panelinin yerini alan ekranlı sürücü bilgilendirme sistemi, Araç İçi Ses / Görüntü kategorisinin yanı sıra Araç Zekası kategorisinde de ödül aldı. Ayrıca, küçük motosikletler ve scooter’lar için geliştirilen ‘ağa bağlı’ bir güvenlik çözümü de Araç Zekası kategorisinde ödül aldı.

Entegre bağlanabilirlik paneli, motosikletin tüm göstergelerini tek bir ekranda bir araya getiriyor ve sürücülerin akıllı telefonlarını kullanmasına imkan sağlıyor. Sistemin ekranı mevcut kullanıma göre otomatik olarak uyarlaması da sürücüye sadece o anda gereken bilginin görüntülenmesi anlamına geliyor. Bu da, sürücünün dikkat dağınıklığını azaltarak güvenliği artırıyor. Örneğin; yüksek hızlarda, hız göstergesi ve uyarı bildirimleri haricinde ekrandaki tüm bilgiler kademeli olarak gizlenebiliyor. Ekran, her tür hava koşulunda kolayca okunabiliyor. Kontrast oldukça yüksek, renkler doğrudan güneş ışığında bile ayırt ediliyor. Karanlıkta, ekran sürücünün gözünü almıyor. Ayrıca, yağmur geçirmiyor. Hava koşulu ne olursa olsun, kullanıcı müzik dinlemeyi de, çağrı cevaplamayı da seçse, sürüş esnasında tüm akılı telefon fonksiyonlarını, gidonlardaki bir uzaktan kumanda aracılığı ile çalıştırılabiliyor. Cihazı doğrudan elde tutmaya gerek kalmıyor. İlk bağlantı yapıldıktan sonra sistem, Bluetooth aracılığıyla akıll telefona ve kask kulaklığına hemen bağlanıyor.

Artırılmış güvenlik hayat kurtarıyor

Küçük motosikletler veya scooter’lar için geliştirilen ağa bağlı güvenlik çözümü de Araç Zekası kategorisinde ödüllendirildi. ‘Yalın bağlanabilirlik ünitesi’ akıllı telefonu Bluetooth aracılığıyla küçük motosikletlere veya scooter’lara bağlıyor. Eğer sürücü motosikletten veya scooter’dan düşerse uygulama, önceden belirlenen acil durumda iletişim kurulacak kişiye otomatik olarak, kazanın koordinatlarını içeren bir mesaj gönderiyor. Sürücünün kendini emniyette hissetmediği durumlarda, gidon üzerinde yer alan uzaktan kumanda bir acil durum araması yapmak üzere kullanılabiliyor. Bu durumda da acil konularda iletişim kurulacak kişi, bir metinle uyarılıyor. Bir acil durum araması olması durumunda, aracın konumuyla ilgili bilgi düzenli aralıklarla aktarılıyor. Yalın bağlanabilirlik ünitesi, aynı zamanda kullanıcıların cep telefonları aracılığıyla aracın kilidini açmasına da olanak sağlıyor. Araç sahibi, ilgili uygulamayı kullanarak bir akıllı telefon ‘anahtarı’ da paylaşabiliyor. Bu da örneğin, diğer aile üyelerinin de aracı kullanmasına olanak sağlıyor. Kullanıcı ayrıca yalın bağlanabilirlik ünitesini araç hareket halindeyken çağrıları otomatik olarak reddedecek şekilde de ayarlayabiliyor.

0(216) 432 01 32 nuray.saglam@tr.bosch.com

Bilgi için: Miray Koç / Ünite İletişim (212) 272 93 13