Bosch Termoteknik’ten İran’da yeni işbirliği

• Bosch, İran’ın önde gelen ısıtma ve soğutma şirketlerinden Butane ile bireysel ısıtma ve sıcak su sistemleri konusunda işbirliği yaptı
  • İran, büyüyen dinamik yapısı ile bölgenin en cazip termoteknoloji pazarlarından biridir
  • Yeni işbirliği, üretim, dağıtım ve satış sonrası hizmetlerini kapsamaktadır

17/03/2017 | Türkiye | Kurumsal Haberler

Bosch Termoteknik ve Butane Industrial Group İran'da bireysel ısıtma ve sıcak su sistemleri konusunda işbirliği yaptı. Ortaklık; konutlarda, Bosch markalı bireysel ısıtma ve sıcak su sistemlerinin üretimi, dağıtımı ve satış sonrası hizmetlerini kapsıyor. 2021 yılında dünyanın en büyük beş termoteknik pazarı arasında olacağı öngörülen, Orta Doğu’nun en kalabalık nufüsa sahip ülkesi olan İran’da, bu ortaklık ile büyük bir pazar payı hedefleniyor.

Gelecek vaat eden pazar, yüksek potansiyel

Önümüzdeki yıllarda İran için dinamik bir büyüme bekleniyor: 80 milyona yakın nüfusu ile İran gelecek vaat eden pazarlardan biri haline geliyor. Şu anda, şehirlerdeki konutların yüzde 97’si, kırsal kesimdeki konutların yüzde 70'i doğalgaz kullanıyor.

Tahran genel merkezini geçtiğimiz yıl açan Bosch’un İran’daki tarihi 1924 yılına dayanıyor.

1953'te kurulan Butane Industrial Group, 2.000 çalışanı ile İran’ın en büyük duvar tipi kombi ve gazlı su ısıtıcı üreticisidir.

Bosch Termoteknik Yönetim Kurulu üyesi Thomas Bauer “İran, büyük bir potansiyele sahip olup, uluslararası ticaretimizi güçlendirmek için ideal bir pazar konumundadır. Güçlü bir yerel ortak olan Butane Industrial Group ile işbirliği yapmaktan oldukça memnunuz. İran, genç ve eğitimli bir nüfusa sahip dinamik bir ülkedir. Bu yönü ile, yenilikçi cihazlarımızın modernizasyon sürecini desteklemesini ve yürütmesini bekliyoruz.” dedi.

Butane Industrial Group yönetim kurulu üyesi ve başkanı Mohamad Abedi konuşmasında “Butane Industrial Group, 65 yıldan fazla bir süredir İranlı müşterilerine hizmet vermekte ve 11 milyondan fazla evde bulunmaktadır. Isıtma sistemlerinin küresel lideri olan Bosch ile olan işbirliğimizden dolayı oldukça heyecanlıyız. Bu ortaklığın büyüyen pazarımız için eşsiz bir değer yaratacağına inanıyoruz.” dedi.

Bosch Termoteknik, enerji verimli ısıtma sistemleri ile sıcak su çözümlerinde Avrupa’nın lider tedarikçisidir. 2015 yılında yaklaşık 13.400 çalışan ile 3,3 milyar avroluk (Yüzde 68’i Almanya dışında) ciro gerçekleştirmiştir. Bosch Termoteknik, birçok güçlü uluslararası ve yerel markaya sahip olup; Avrupa, Amerika ve Asya ülkelerinde çeşitlendirilmiş ürün gamıyla üretim yapmaktadır.