Bosch’tan mağazadaki müşterinin davranışlarını analiz eden çözüm

Perakendeciler için büyük kolaylık…

Bosch Güvenlik Sistemleri, perakendecilerin operasyonlarını, müşteri ilişkilerini ve satışlarını geliştirmeleri için, mağaza yoğunluğuna ilişkin değerli bilgiler sunan Mağaza İçi Analizi çözümünü geliştirdi.

07/09/2017 | Türkiye | Ürün Haberleri

Mağaza İçi Analizi’nin önemli bir parçası olan Bosch IP panoramik kameralar, mağazanın görüş alanını artırmak için kullanılıyor. Kameralar, müşterilerin konum verisini oluşturmak için Akıllı Video Analizinden yararlanıyor. Ardından bu veriler ileri işlemeye tabi tutulmak üzere, alışveriş yapan kişinin gizliliğini koruyacak önlemlerin alındığı güvenli Bulut’a gönderiliyor. Bulut’ta veriler, perakendeciler ve operasyon yöneticileri için özelleştirilmiş web arayüzleri aracılığıyla paylaşılan performans sonuçlarına ve sanallaştırmalara dönüştürülüyor.

Müşteri davranışları mercek altında

Mağaza İçi Analizler, satıcılar için, müşterilerin mağazada gezdikleri süre boyunca sergilediği davranışlarla ilgili bilgiler sağlıyor. Müşterilerin mağaza boyunca amaçlanan yolda hareket edip etmediklerini belirlemek için, satıcılara akış analizi gibi mağaza trafiği sanallaştırma araçları sunuyor. Çözüm, müşterilerin nerede yürüdüğünü, durduğunu ve beklediğini göstererek, bir görüntüleyicideki gerçek sayıya ve alışveriş yapan davranışına göre bağlılık süreleri ve oranları gibi performans ölçümleri sağlıyor. Bu, satıcılara daha yüksek satış ve gelir sağlayabilecek ürünlerde müşteri bağlılığını artırmak için gerek duydukları bilgileri sağlayarak, mağazadaki her görüntüleyicinin performansını değerlendirmelerine yardımcı oluyor.

Mağaza İçi Analizler, operasyon yöneticileri için de departman ve mağaza seviyesinde trafiğe ilişkin bilgiler sağlıyor. Operasyon yöneticileri, en yoğun zamanlarda mağazada müşterilere hizmet sunacak yeterince personel olduğundan emin olmak için bu bilgi araçlarını kullanabiliyor. Ayrıca, trafik verileri de perakendecilerin zaman içinde müşteri hizmetleri kalitesini izlemesine olanak tanıyor. Bosch’un yeni çözümü, yüksek kamera sayısına sahip en büyük perakende mağazalarını bile kapsayacak şekilde kolayca ölçeklendiriliyor.

Melis Seydim

Bosch Güvenlik Sistemleri