Bosch Rexroth’un yeni nesil endüstriyel PC’leri Endüstri 4.0’a hazır.

IndraControl VPB40.4 IPC Nesli

Yüksek işlem gücü gerektiren talepler ve zorlu ortamlar için özel olarak tasarlanan Rexroth'un en yeni IPC nesli, yeni işlemciler ve birçok genişletme seçeneğini bir arada sunuyor.

13/09/2017 | Türkiye | Ürün Haberleri

Endüstri 4.0 uygulamaları, özellikle endüstriyel bilgisayarlardaki (IPC) otomasyon beklentilerini artırıyor. Zorlu çalışma şartlarındaki karmaşık proses ve sistemlerin kontrolü ve gereksinimlerini, yalnızca yüksek performanslı IPC’lerin karşılayabileceğini öngören Bosch Rexroth, işlem ve grafik performansının belirgin şekilde yüksek olduğu yeni IndraControl VPB40.4 IPC neslini geliştirdi.

Yeni IndraControl VPB40.4 endüstriyel bilgisayarlar, çetin koşullarda kendini kanıtlamayı başarmış bir önceki neslin sistem mimarisi üzerine temellendirildi. En yeni Intel işlemcileriyle donatılan bu cihazlar, önceki modellerinden birkaç kat yüksek performans sunuyor.

VPB40.4, çok daha güçlü grafik performansı sunmasının yanı sıra gelecekte makine ve sistem tasarımlarında kullanılacak kapsamlı görselleştirme gereksinimlerini de destekliyor. Yeni sistemin görselleştirmesi ve çalıştırılması için yeni VPB40.4 endüstriyel bilgisayarlar, IndraControl VDP serisinin testlerden geçirilmiş, sağlam ekranlarıyla (örneğin çoklu dokunmatik versiyonu ile) birleştirilebiliyor.

Yüksek performans sunan Intel işlemcilerinin yanı sıra yeni endüstriyel bilgisayarlarda iki Gbit LAN ağ bağlantısı, yedi USB arayüzü, işlem ekranı ile ekran bağlantı noktası ara yüzüne sahip monitörler için bağlantılar da mevcut bulunuyor. Donanım uzantıları için iki ya da dört girişli PCI ve PCIe giriş kartları sunulurken; kullanıcılar, yüksek hafıza için geleneksel olarak sabit diski ya da solid state depolama alanlarını tercih edebiliyor.

Bosch Rexroth endüstriyel bilgisayarlarda Windows 7 ya da Windows 10 işletim sistemi yüklü olarak sunulurken, yeni endüstriyel bilgisayarlar kontrol, düzenleme, görselleştirme, bilgi işlem, analiz ve ağ yapılandırması gibi işlemler için yüksek performanslı yazılım paketleri içeriyor. Tüm bu özellikleriyle IndraControl VPB40.4 hem günümüzde hem de gelecekteki Endüstri 4.0 gereksinimlerini karşılayacak en uygun çözüm olarak öne çıkıyor.

Seda Tacer, Bosch Rexroth

seda.tacer@boschrexroth.com.tr

Bosch Rexroth Türkiye Hakkında

Bosch Rexroth AG'nin Türkiye'deki faaliyetleri 1976 yılında Hidropar A.Ş. adıyla başlamış ve Mayıs 2001'den itibaren, Bosch Rexroth Otomasyon San. ve Tic. A.Ş. adıyla devam etmiştir. Gebze'deki satış ofisi ve Bursa'daki seri üretim fabrikasıyla bugün, 120.000 m2’lik bir alan ve 1.000'e yakın çalışan sayısına ulaşmıştır. Bosch Rexroth A.Ş., Gebze'deki tüm satış öncesi ve sonrası mühendislik çalışmalarıyla birlikte sistem tasarım, montajı ve testi, satış sonrası eğitim ve saha servis hizmetleri vermektedir. Bursa'daki seri üretim tesisinde hidrolik uygulamalarda kullanılan valfler ve hidrolik pompalar üretilirken, üretim hacminin %90'undan fazlası Avrupa ve dünya pazarlarına ihraç edilmektedir.

Bosch Rexroth’un ekonomik, hassas, güvenilir ve enerji tasarrufu sağlayan tahrik ve kontrol teknolojileri her boyuttaki makine ve sistemi hareket ettirebilir. Şirket yenilikçi bileşenlerin yanında müşteriye özel entegre otomasyon çözümleri ve hizmetleri geliştirmek için Mobil Uygulamalar, Makine Uygulamaları ve Mühendisliği ve Fabrika Otomasyonu pazar segmentlerindeki global uygulama deneyimini bir araya getirmektedir. Bosch Rexroth müşterilerine hidrolik, elektrikli tahrik ve kontrol, dişli teknolojileri ve doğrusal hareket ve montaj teknolojilerini tek kaynaktan sunmaktadır. 80’i aşkın ülkedeki lokasyonları ve globalde 29.500 çalışanıyla 2016 yılında yaklaşık 5 milyar avro ciro gerçekleştirmiştir.

Detaylı bilgi için: www.boschrexroth.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.