Bosch Rexroth’tan ekskavatörün kalbine dokunuş

Bosch Rexroth’un RS kontrol bloğu platformunu geliştirmesiyle kompakt ekskavatörler, enerji tasarrufu ve gerçek bir tepki verme özelliği kazandı.

25/09/2017 | Türkiye | Ürün Haberleri

Dünyada ve Türkiye’de insanlara yaşayacakları yeni alanlar sağlamak için hızla konut inşa ediliyor. Bu da özellikle kentsel vadilerde ve şehirlerdeki sokak aralarında verimli bir şekilde çalışmak için manevra yeteneğine sahip, yüksek performanslı ve çok yönlü iş makinelerine ihtiyaç duyulmasına neden oluyor. Bu sebeple kompakt tasarım ekskavatörler, kazı, işleme ve tutma yaptıkları kentsel inşa alanlarında giderek daha çok kullanılıyor. Yasaların gerektirdiği emisyon değerleri sürekli olarak düşerken, kullanıcılar dar alanlarda birçok farklı görevden oluşan işlerini yapabilmek için daha hassas kontrole ihtiyaç duyuyorlar.

Ekskavatörün kalbi

Tahrik ve kontrol teknolojilerinde dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan Bosch Rexroth, iş makinesi üreticileri için de uygun çözümler sunuyor. 2012 yılında SX kontrol bloğu serisini iyileştiren, ardından RS12’yi piyasaya çıkaran Bosch Rexroth, kompakt tasarımlı ekskavatörlerde ‘akış paylaşımı sistemi (LUDV)’ni kullanıyor. Bu sistemde kontrol bloğu ve pompa, ekskavatörün güçlü kalbini oluşturuyor. LUDV sistemi, yapısı gereği mevcut motor gücünün kullanımını, kontrol yanıtının mükemmelliğini ve ekskavatörün hassasiyetini artırıyor. Ayrıca hidroliklerin tek devreli sistem olarak tasarlanması nedeniyle tasarım ve bakım açısından da ekonomik tasarruf sağlıyor. LUDV, yalnızca tek bir pompa gerektiriyor ve oldukça basit bir boru tesisatı düzeni sahip bulunuyor.

LUDV kullanan makine sayısı yüzde 50’ye ulaştı

Bosch Rexroth’un pazara sunduğu yeni kontrol bloğu sayesinde, kullanıcılar, kullandıkları ekskavatörün tasarımına bağlı olarak yüzde 10 ila 15 enerji tasarrufu yaparken aynı zamanda üretkenliği de artırabiliyor. 15 yıl öncesinde mobil iş makinelerinin yalnızca yüzde beşi LUDV sistemine sahipken, bugün makinelerin yarısı bu sistemi kullanıyor.

Manevra yeteneği arttı

Piyasadan gelen yoğun talep üzerine Bosch Rexroth 2014 yılında ekskavatörlere yönelik ürün portföyüne RS15’i de ekledi. Yeni ürün, sekiz ila on iki tona uygun şekilde geliştirildi. Daha fazla verimlilik ve sıkı kontrol sağlamak için kontrol bloğunun tasarımında değişiklikler yapıldı. Verimliliğin artırılmasıyla iç basınç kayıplarının azaltılması da artık bir zorunluluk haline geldi. Bunu yapmak için ÜRGE, kontrol bloğunun içerisindeki kanalların yollarını yeniden düzenlerken bir yandan da çaplarını genişletti. Uzun yıllardır sistemleri ve valfleri optimize etme konusunda kazandıkları deneyimler sayesinde Bosch Rexroth mühendisleri aynı zamanda manevra yeteneğini de geliştirmeyi başardılar.

Daha fazla verimlilik

Üreticiler, makinelerindeki sistem mimarisini değiştirmek zorunda kalmadan, yeni kontrol valflerinde değişiklik yaparken, makinenin hareketlerini güçlendirmek için aynı basınç düzeyinde daha fazla yağ hacmini sisteme verebilir. Her iki valfin de girişleri 350 bara kadar olan basınçlara dayanabilir. Bu durum, hidroliklerin tasarımında yeni perspektifler ortaya koyarken, sistem verimliliğinde de olumlu bir etkiye sahip bulunuyor.

Bosch Rexroth Türkiye Hakkında

Bosch Rexroth AG'nin Türkiye'deki faaliyetleri 1976 yılında Hidropar A.Ş. adıyla başlamış ve Mayıs 2001'den itibaren, Bosch Rexroth Otomasyon San. ve Tic. A.Ş. adıyla devam etmiştir. Gebze'deki satış ofisi ve Bursa'daki seri üretim fabrikasıyla bugün, 120.000 m2’lik bir alan ve 1.000'e yakın çalışan sayısına ulaşmıştır. Bosch Rexroth A.Ş., Gebze'deki tüm satış öncesi ve sonrası mühendislik çalışmalarıyla birlikte sistem tasarım, montajı ve testi, satış sonrası eğitim ve saha servis hizmetleri vermektedir. Bursa'daki seri üretim tesisinde hidrolik uygulamalarda kullanılan valfler ve hidrolik pompalar üretilirken, üretim hacminin %90'undan fazlası Avrupa ve dünya pazarlarına ihraç edilmektedir.

Bosch Rexroth’un ekonomik, hassas, güvenilir ve enerji tasarrufu sağlayan tahrik ve kontrol teknolojileri her boyuttaki makine ve sistemi hareket ettirebilir. Şirket yenilikçi bileşenlerin yanında müşteriye özel entegre otomasyon çözümleri ve hizmetleri geliştirmek için Mobil Uygulamalar, Makine Uygulamaları ve Mühendisliği ve Fabrika Otomasyonu pazar segmentlerindeki global uygulama deneyimini bir araya getirmektedir. Bosch Rexroth müşterilerine hidrolik, elektrikli tahrik ve kontrol, dişli teknolojileri ve doğrusal hareket ve montaj teknolojilerini tek kaynaktan sunmaktadır. 80’i aşkın ülkedeki lokasyonları ve globalde 29.500 çalışanıyla 2016 yılında yaklaşık 5 milyar avro ciro gerçekleştirmiştir.

www.boschrexroth.com.tr
adresini ziyaret edebilirsiniz.