Daha Büyük, Daha Konforlu, Daha Kompakt

Atlas Copco, yeni Dynapac Citypaver SD1800 ile büyük asfaltlama makinelerinin konforunu kompakt sınıfla buluşturuyor. Bu yeniliği mümkün kılan ise son teknoloji mobil elektronik sistemi ve ön tanımlı yazılım işlevleriyle Bosch Rexroth hidrostatik sürüş çözümü. Atlas Copco, görselleştirme ve kullanım için istenen şekilde yapılandırılabilen BODAS DI4 ekranı kullanıyor. Böylece yeni modelle birlikte kullanım kolaylaşıyor ve önceden manuel olarak yapılan birçok işlem otomatik hale geliyor.

Bosch Rexroth ağ tabanlı mobil hidrolik ve elektronik sistemler, asfaltlama makinelerinde de sürüş ve kullanım konforunu artırıyor. Bosch Rexroth teknolojisine sahip yeni nesil Citypaver SD1800 hem boyutları itibarıyla ideal kullanım imkanı sunuyor hem de kullanıcıların Dynapac SD asfaltlama makinelerinden aşina olduğu PaveManager 2.0 kontrol sistemini kullanarak kendi sınıfında bir ilke imza atıyor.

20/10/2017 | Türkiye | Ürün Haberleri

Yol yapımı, gelişmiş ülkelerde olduğu kadar gelişmekte olan ülkelerde de büyük önem taşıyor. Otoban ve tali yol yapımı kadar şehir içi yol yapımı da gitgide önem kazanıyor. Endüstriyel araç ve ekipman üreticisi Atlas Copco, bu nedenle Dynapac Citypaver SD1800'ü baştan aşağı yeniledi. Yalnızca 5 metre uzunluğunda ve 1.800 milimetre genişliğinde olan yeni makine boyutları nedeniyle inşaat sahasındaki dar alanlar için ideal kullanım imkanı sunuyor ve kalabalık şehir merkezlerinde bir konumdan diğerine ulaşımı kolaylaştırıyor. Yeni Citypaver, saatte 350 ton asfalt dökme kapasitesine sahip ve 0,70 ila 4,70 metre arası genişlikte yol döşeyebiliyor.

Yeni nesil makine, kullanıcıların Dynapac SD asfaltlama makinelerinden aşina olduğu PaveManager 2.0 kontrol sistemini kullanarak kendi sınıfında bir ilke imza atıyor. Dynapac Compact ve Citypaver'ın ürün yöneticisi Thiberio Tanus, "Bu yeniliğin en büyük amacı, büyük makinelerin kullanım ve rahatlığını Citypaver sınıfına da taşımaktı" diyor. Üretici firma, bunu yapabilmek için hidrostatik hareket tahriki ve hidrolik uygulamalarını, CAN veri yolu aracılığıyla modern bir kontrol ünitesinde birleştirdi.

Modüler sistemden uyumlu hidrostatik tahrik ünitesi

Citypaver'da Rexroth HYDROTRAC GFT 8000 aktarım üniteleri kullanılıyor. Modüler tasarımlı tahrik serilerinde Rexroth, mobil iş makinelerinde istenen şekilde ayarlanabilecek tahrik paketleri yaratabilmek için eksenel pistonlu motora sahip iki ya da üç aşamalı planeter dişli kutularından yararlanıyor. Dahili fren sayesinde alan gereksinimi azalıyor. 8000 serisi, açık ve kapalı devrelerde kullanım için 10 - 130 kNm arası değişen çıktı torklarıyla toplam dokuz boyut seçeneği ve farklı oranlar sunuyor. Planeter dişli kutusu sayesinde Rexroth A6VE hidrolik motorlarının entegrasyonu sağlanıyor.

Rexroth eksenel pistonlu motor, asfaltlama sırasında düşük çalışma hızında oldukça iyi eş merkezlilik sunuyor. Göreceli olarak küçük olan tahrik pompaları, asfaltlama sırasında gerekli ince ayarların yapılmasını ve daha yüksek güç aktarımını sağlıyor. Böylece yakıt tüketimi de azaltılmış oluyor.

Gelişmiş işlevler parmaklarınızın ucunda

Göze çarpan bir başka yeni özellik ise PaveManager 2.0 kontrol sistemi. Bu sistem ile Dynapac asfaltlama makinesi; asfaltlama parametrelerini kaydetme, asfaltlama geçmişini saklama ve tavan profil açısıyla eğimleri için otomatik ayar gibi işlevleri kendi kendine gerçekleştiriyor. Birçok ayar ve uyarlama hem şap malzemesi uzaktan kumandası hem de enstrüman paneli üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Mobil iş makinelerindeki çok amaçlı kontrol ünitesi, CODESYS 3.5 gelişim ortamı üzerinden programlanabiliyor. Ayarlı özellikler için iki sabit tuşun yanı sıra 12 adet istenen şekilde programlanabilen işlev düğmesi yer alıyor. Bunun yanı sıra sürücü, kontrol paneline bakmadan düğmeye basarak işlevleri kolayca seçebiliyor. Yeni SetAssist ile makine operatörüne çeşitli seçenekler sunuluyor. Örneğin, makineyi bir bölümden diğerine ilerletmeden önce bir düğmeye basarak vida konveyörünün ve asfaltlama şapının konumunu değiştirebiliyor. Yenilikçi TruckAssist sistemi, aracın asfaltlama makinesi üzerine doğru ve güvenli şekilde yerleşmesine yardım ediyor.

Arıza tespitini ve bileşenleri değiştirmeyi kolaylaştıran ekran

Kontrol kabininde insan vücuduna uygun şekilde tasarlanan, hareket eden bir platform üzerine monte edilmiş, dönebilen koltuklar bulunuyor. Kontrol panelinin tamamı taşınabilir, eğilebilir ve farklı boylara ayarlanabilir özelliğe sahip. Yeni ekranla devreye alma ve servis daha da kolaylaşırken, ekranı yönetici olarak kullanan yetkili teknisyen ya da operatörler, Rexroth'un diğer BODAS kontrol ünitelerine erişim sağlayabiliyor.

Verimli hidrolik sistemler, yakıt tüketimini azaltır

Her yeni gelişmede olduğu üzere, egzoz emisyonunun azaltılması ve daha az yakıt tüketimi de Citypaver SD1800'ün özellikleri arasında yerini aldı. Üretici firmanın kullandığı 54 kW dizel motorlar, Stage IIIA (TIER 3) ve Stage IV (TIER 4 final) emisyon sınırlamalarına uygun hale getirildi. Motorun performansı asfaltlama makinesinin çeşitli işlevlerinde kendini ustalıkla gösterirken, böylece güç kaybı da en aza indirgendi. Yüksek verimli hidrostatik tahrik konsepti ve termostatik olarak kontrol edilen fan ve yüke bağımlı hidrolik pompalarının da elde edilen bu sonuçta katkısı oldu.

Bosch Rexroth Türkiye Hakkında

Bosch Rexroth AG'nin Türkiye'deki faaliyetleri 1976 yılında Hidropar A.Ş. adıyla başlamış ve Mayıs 2001'den itibaren, Bosch Rexroth Otomasyon San. ve Tic. A.Ş. adıyla devam etmiştir. Gebze'deki satış ofisi ve Bursa'daki seri üretim fabrikasıyla bugün, 120.000 m2’lik bir alan ve 1.000'e yakın çalışan sayısına ulaşmıştır. Bosch Rexroth A.Ş., Gebze'deki tüm satış öncesi ve sonrası mühendislik çalışmalarıyla birlikte sistem tasarım, montajı ve testi, satış sonrası eğitim ve saha servis hizmetleri vermektedir. Bursa'daki seri üretim tesisinde hidrolik uygulamalarda kullanılan valfler ve hidrolik pompalar üretilirken, üretim hacminin %90'undan fazlası Avrupa ve dünya pazarlarına ihraç edilmektedir.

Bosch Rexroth’un ekonomik, hassas, güvenilir ve enerji tasarrufu sağlayan tahrik ve kontrol teknolojileri her boyuttaki makine ve sistemi hareket ettirebilir. Şirket yenilikçi bileşenlerin yanında müşteriye özel entegre otomasyon çözümleri ve hizmetleri geliştirmek için Mobil Uygulamalar, Makine Uygulamaları ve Mühendisliği ve Fabrika Otomasyonu pazar segmentlerindeki global uygulama deneyimini bir araya getirmektedir. Bosch Rexroth müşterilerine hidrolik, elektrikli tahrik ve kontrol, dişli teknolojileri ve doğrusal hareket ve montaj teknolojilerini tek kaynaktan sunmaktadır. 80’i aşkın ülkedeki lokasyonları ve globalde 29.500 çalışanıyla 2016 yılında yaklaşık 5 milyar avro ciro gerçekleştirmiştir.

www.boschrexroth.com.tr
adresini ziyaret edebilirsiniz.