Bosch Rexroth’tan ‘yüksek performanslı kompakt tasarımlı’ demiryolu çözümleri

Bosch Rexroth, demiryolu taşıt tasarımları yapan firmalara, en yüksek performans yoğunluğunu kompakt tasarımla birleştiren hidrolik tahrikli sistem çözümleri sunuyor.

01/11/2017 | Türkiye | Ürün Haberleri

Demiryolu araçlarıyla her gün hem yüz binlerce insan hem de tonlarca yük en zorlu iklim koşulları dahil kilometrelerce taşınıyor. Artan hacimle birlikte; yolculuklarının güvenliğinin artması, araçların daha az enerji harcaması ve daha düşük emisyon oranları gibi hedefler de büyüyor. Özellikle üretici firmalar demiryolu taşıt tasarımlarına, her zamankinden daha hızlı bir şekilde bu hedeflere ulaştıracak güncel teknolojileri uyarlıyorlar.

Ekonomik, hassas, güvenilir ve enerji tasarrufu sağlayan tahrik ve kontrol sistemlerinin yaratıcısı Bosch Rexroth, özel komponentler ve sistemleriyle sadece üreticilerin beklentilerini karşılamakla kalmıyor; ayrıca işletmeciler açısından da demiryolu araç ve ekipmanlarının kullanımları süresince oluşan maliyetlerin düşmesini sağlıyor.

Bosch Rexroth, OEM’lere en yüksek performans yoğunluğunu kompakt tasarımla birleştiren hidrolik tahrikli sistem çözümleri sunuyor. Bunların açık yapılandırması tasarımcılara ve mühendislere önemli derecede özgürlük sağlıyor.

Hidrostatik ikincil tahrik sistemleri

Bosch Rexroth hidrolik pompalardan ve hidrolik motorlardan oluşan geniş ürün yelpazesiyle fan, kompresör ve jeneratör tahrik sistemleri için sınırsız seçenek sunuyor. Çalışma ve çıkış güçleri anlamında iyi bir biçimde ölçeklenebilen bu bileşenler kapalı alanlara kolayca entegre edilebiliyor ve demiryolu taşıtlarında görülen sınırlı tasarım alanları için ideal kullanım sağlıyor.

Soğutma sistemleri

Rexroth, demiryolu taşıtlarında kullanılan elektrikle ve hidrostatik olarak tahrik edilen soğutma sistemlerinin mühendisliğini ve üretimini sağlayan bir sistem ortağı olarak çalışıyor. Rexroth’un elektrikle veya hidrostatik olarak tahrik edilen fanlara sahip soğutma sistemleri, tasarımların izin verilen sınır değerlerin altında seyretmesine yardımcı oluyor ve enerji verimliliğini artırıyor.

Hidrostatik çekiş tahrik sistemleri

Demiryolu taşıtları, ağırlıkları tonları bulan yükleri kusursuz ve sabit bir şekilde taşırken aynı zamanda düşük hızlarını da korumak zorunda bulunuyor. Mobil iş makineleri ekipmanlarının dünyadaki en büyük tedarikçisi olarak Rexroth’un sunduğu hidrostatik çekiş tahrik sistemi ile yüksek tahrik gücü üretirken oldukça düşük sabit hızları korumak hiç sorun yaratmıyor.

Demiryolu bakımı yol makinelerine yönelik hidrolikler

Demiryolu bakımında kullanılan yol araçlarının dayanımlı kuvvetler üretebilmesi, kesin ve hassas bir kontrol süreci sağlayabilmesi gerekiyor. Rexroth, ihtiyaç duyulan ister doğrusal ister tahrikler ister güçlü bir hidrolik sistemle yüklerin kaldırılması veya hassas bir şekilde konumlandırılması olsun müşterilerine daima doğru bir tahrik çözümü sunuyor.

Mühendislik ve simülasyon

Demiryolu taşıtlarında giderek daha karmaşık hâle gelen uygulamalar, modern mühendislik yöntemlerinin kullanılmasını gerektiriyor. Gelişim sürecinin erken aşamalarında bile, sistemi ve bileşenleri tanımlamak için fizibilite çalışmaları yapılması önem taşıyor. Bu nedenle Rexroth, erken safhalarında tahrik sistemlerinin tamamımın, çevre ile mekanik, hidrolik ve elektronik sistemlerin ve yazılımların karşılıklı etkileşimlerini değerlendirebilen simülasyonlar sunuyor.

Bosch Rexroth Türkiye Hakkında

Bosch Rexroth AG'nin Türkiye'deki faaliyetleri 1976 yılında Hidropar A.Ş. adıyla başlamış ve Mayıs 2001'den itibaren, Bosch Rexroth Otomasyon San. ve Tic. A.Ş. adıyla devam etmiştir. Gebze'deki satış ofisi ve Bursa'daki seri üretim fabrikasıyla bugün, 120.000 m2’lik bir alan ve 1.000'e yakın çalışan sayısına ulaşmıştır. Bosch Rexroth A.Ş., Gebze'deki tüm satış öncesi ve sonrası mühendislik çalışmalarıyla birlikte sistem tasarım, montajı ve testi, satış sonrası eğitim ve saha servis hizmetleri vermektedir. Bursa'daki seri üretim tesisinde hidrolik uygulamalarda kullanılan valfler ve hidrolik pompalar üretilirken, üretim hacminin %90'undan fazlası Avrupa ve dünya pazarlarına ihraç edilmektedir.

Bosch Rexroth’un ekonomik, hassas, güvenilir ve enerji tasarrufu sağlayan tahrik ve kontrol teknolojileri her boyuttaki makine ve sistemi hareket ettirebilir. Şirket yenilikçi bileşenlerin yanında müşteriye özel entegre otomasyon çözümleri ve hizmetleri geliştirmek için Mobil Uygulamalar, Makine Uygulamaları ve Mühendisliği ve Fabrika Otomasyonu pazar segmentlerindeki global uygulama deneyimini bir araya getirmektedir. Bosch Rexroth müşterilerine hidrolik, elektrikli tahrik ve kontrol, dişli teknolojileri ve doğrusal hareket ve montaj teknolojilerini tek kaynaktan sunmaktadır. 80’i aşkın ülkedeki lokasyonları ve globalde 29.500 çalışanıyla 2016 yılında yaklaşık 5 milyar avro ciro gerçekleştirmiştir.

www.boschrexroth.com.tr
adresini ziyaret edebilirsiniz.