HPKON 2017 VIII. Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi

Bosch Rexroth, HPKON’a damga vuracak

Bosch Rexroth, çeşitli konuşmalar, paneller ve atölyeler ile HPKON 2017’nin lider şirketi olacak.

Gerçekleştirilecek konuşma ve panellerin yanı sıra Bosch Rexroth, ABPAC, Cytopac, BODAS gibi ürünlerini sergileyecek.

20/11/2017 | Türkiye | Kurumsal Haberler

Bu sene İzmir’de 8.’si düzenlenecek olan Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresinde Bosch Rexroth da yer alacak. 22-25 Kasım 2017 tarihleri arasında, dört gün sürecek kongre boyunca Bosch Rexroth, “Sismik Simülatörlerde Hidrolik Sistemlerin Yeri”, Hidrolik Volan ile Enerji Geri Kazanımı ve Optimum Sürüş”,” Endüstri 4.0: Hidrolik, Pnömatik Uygulamalardaki Kullanım Alanları”, “Hidrolik Sistemde Enerji Verimliliği Sağlayan Yeni Tahrik Teknolojileri” başlıklı seminerler ve “Mobil Uygulamalarda Elektronik Çözümler” başlıklı bir atölye gerçekleştirecek , “Hidrolik Pnömatik Sektöründeki Yeni Stratejiler”, “Makina İmalatçılarının Hidrolik Pnömatik Sektöründen Beklentileri”, “Geleceğin Teknolojileri” başlıklı panellerde yer alacak.

Bosch Rexroth fuarda ayrıca ABPAC, Cytropac ve BODAS gibi yeni nesil güç ünitelerini ilk kez sergileyecek.

Bosch Rexroth Endüstri 4.0 için hazırlandı

Geleceğin ağ bağlantılı otomasyonunda hidrolik sistemler, elektrikli tahrik sistemleri ile aynı zekâyı ve iletişim kabiliyetini gösterecek. Son 15 yıl içinde uygulamaların ve hareket tahrik hidrolik sistemlerinin elektronik hale getirilmesi büyük ölçüde hız kazanırken, hareket tahriki ve uygulama hidrolik sistemleri, yanmalı motordan sonra performansı en çok belirleyen bileşen grupları olarak tanımlanıyor. Hareket tahriki ve uygulama hidrolik sistemleri diğer bileşenlerden daha gelişmiş teknoloji, güç yoğunluğu ve sağlamlık sunarken, dijital kontrol bağlantıları sebebiyle enerji tasarrufu da sağlıyor.

Bosch Rexroth'un yeni hidrolik güç üniteleri, şimdiden bu gerekliliği gerçeğe dönüştürüyor ve enerji verimliliğini artıran hidrolik sistemleri, Endüstri 4.0 konseptlerine kusursuz şekilde uyum sağlıyor.

Bosch Rexroth’un yeni ABPAC hidrolik güç ünitesi serisi, hidrolikleri Endüstri 4.0 devriminde açık veri alışverişi için hazır hale getiriyor. Elektrifikasyon ve Endüstri 4.0 devriminin habercisi olan ABPAC serisi, dağıtılmış zekâ ve opsiyonel sensör paketleriyle birlikte sunuluyor. Bu güç üniteleri, tüm çalışma durumlarıyla ilgili sürekli olarak veri topluyor ve daha yüksek kontrol seviyelerinde açık ara yüzler, akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar aracılığıyla iletişim kuruyor. Değişken hızlı pompa tahrik sistemi Sytronix ise enerji tüketimini yüzde 80'e kadar azaltıyor. ABPAC, sensör verilerini, sistem değişkenlerini ve türetilmiş durum mesajlarını, standartlaştırılmış arayüzler için erişilir kılıyor. Kullanıcı, bu mesajları Ethernet veri yolu üzerinden makine kontrol panelinden ya da bir akıllı telefon veya bir tablet bilgisayar kullanarak entegre bir web tarayıcısı aracılığıyla kablosuz bir şekilde okuyabiliyor.

CytroPac ise, Bosch Rexroth’un hidrolik bileşenleri bir frekans konvertörü, motor, pompa ve sensör birimleriyle tek bir gövdede birleştirerek geliştirdiği, kabinsiz bir hidrolik güç ünitesi. Rexroth’un piyasaya sunduğu yeni küçük güç ünitesi CytroPac, yerden tasarruf ederek tüm takım tezgâhları tasarımlarına entegre oluyor. Bir ‘tak ve çalıştır’ çözümü olan bu yeni seri, devreye alma işlemini kolaylaştırıyor ve hız kontrolü sayesinde enerji tüketimini talebe uygun olarak yüzde 80'e varan oranlarda azaltıyor. CytroPac, Endüstri 4.0'ın artan bilgi talepleri için tasarlandı. Kaynağı, entegre frekans konvertörü olan CytroPac, bir çoklu ethernet ara yüzü üzerinden tüm verilerle makinenin kontrolünü sağlıyor. Çalışma durumları sürekli olarak alındığı için, yıpranmalar ve arızalar erken bir aşamada tespit edilerek hızlı bir şekilde giderilebiliyor. Ayrıca operatörler, konumları ne olursa olsun basıncı ve akışı Ethernet bağlantısı üzerinden gerçek zamanlı olarak değiştirebiliyorlar.

Mobil iş makineleri için üretilmiş BODAS DI4 ise, ağ tabanlı uygulamalar için özel olarak optimize edilmiş bir evrensel kontrol paneli. Serbestçe programlanabildiği için özel görselleştirme ve görev ataması yapılabiliyor. Ayrıca devreye alma ve hizmeti kolaylaştırıyor. Ekranı yönetici olarak kullanan yetkili teknisyen ya da operatörler, uygulama ve hareket tahrik hidrolik sistemleri için Rexroth'un diğer BODAS kontrol ünitelerine erişim sağlayabiliyor. Aktif ve kaydedilmiş hataları gösteren ekran, arıza tespitini hızlandırıyor.

Bosch Rexroth Türkiye Hakkında

Bosch Rexroth AG'nin Türkiye'deki faaliyetleri 1976 yılında Hidropar A.Ş. adıyla başlamış ve Mayıs 2001'den itibaren, Bosch Rexroth Otomasyon San. ve Tic. A.Ş. adıyla devam etmiştir. Gebze'deki satış ofisi ve Bursa'daki seri üretim fabrikasıyla bugün, 120.000 m2’lik bir alan ve 1000'e yakın çalışan sayısına ulaşmıştır. Bosch Rexroth A.Ş. Gebze'deki tüm satış öncesi ve sonrası mühendislik çalışmalarıyla birlikte sistem tasarım, montajı ve testi, satış sonrası eğitim ve saha servis hizmetleri vermektedir. Bursa'daki seri üretim tesisinde hidrolik uygulamalarda kullanılan valfler ve hidrolik pompalar üretilirken, üretim hacminin %90'undan fazlası Avrupa ve dünya pazarlarına ihraç edilmektedir.

Bosch Rexroth’un ekonomik, hassas, güvenilir ve enerji tasarrufu sağlayan tahrik ve kontrol teknolojileri her boyuttaki makine ve sistemi hareket ettirebilir. Şirket yenilikçi bileşenlerin yanında müşteriye özel entegre otomasyon çözümleri ve hizmetleri geliştirmek için Mobil Uygulamalar, Makine Uygulamaları ve Mühendisliği ve Fabrika Otomasyonu pazar segmentlerindeki global uygulama deneyimini bir araya getirmektedir. Bosch Rexroth müşterilerine hidrolik, elektrikli tahrik ve kontrol, dişli teknolojileri ve doğrusal hareket ve montaj teknolojilerini tek kaynaktan sunmaktadır. 80 ülkedeki lokasyonları ile globalde 2015 yılında 31.100 çalışanıyla yaklaşık 5,4 milyar avro ciro gerçekleştirilmiştir.

www.boschrexroth.com.tr
adresini ziyaret edebilirsiniz.