Bosch Rexroth, yeni yazılımla hidrolik devreye alma sürecini otomatikleştirdi

Bosch Rexroth'un yeni yazılım sihirbazı, elektronik hidrolik eksenlerin devreye girişini basitleştiriyor. Sadece birkaç tuşla saniyeler içinde kusursuz, sağlam sonuçlara ulaşmayı mümkün kılıyor.

28/12/2017 | Türkiye | Ürün Haberleri

Tahrik ve kontrol teknolojilerinde dünyanın önde gelen şirketi Bosch Rexroth, hidrolik devreye alma sürecini büyük oranda otomatikleştiren yeni bir yazılım asistanı geliştirdi. Bu yeni asistan, akışkan teknolojisi konusunda kapsamlı bilgi sahibi olmaya gerek kalmaksızın elektrikli hidrolik sistemleri kolaylıkla çalıştırma imkanı sağlıyor.

Hidrolik aktüatörlerin ilk çalıştırılmasını, eksenin ve hareket parametrelerinin ayarlarını yaparken sadece birkaç tuşa basmaya kadar indirgeyen yeni asistan sayesinde, teknisyenler dakikalar içerisinde kusursuz, sağlam sonuçlara ulaşıyor ve eksenleri hareket ettirebiliyor.

Teknisyenlerin akıllı rehberi

Rexroth, elektronik hidrolik eksenlerin ilk çalışmaları için, parametre oluşturmadaki onlarca yıllık tecrübesini yazılım sihirbazına aktardı. Bu yazılım sihirbazı, teknisyenlere parametre oluşturmada mantıklı bir şekilde rehberlik ediyor ve yanlış girdilerin önüne geçiyor. Hidrolik sitemlerle ilgili hiçbir tecrübesi olmayanlar bile hızlıca ve güvenilir bir şekilde sağlam sonuçlar elde edebiliyorlar.

Sihirbaz, bilgileri elektronik plakadan okuyamazsa bileşenleri diyalogla soruyor. Sonrasında asistan yükleme konumu, hareket ettirilecek kütleler ve maksimum darbe gibi uygulamaya özel bilgileri istiyor. Ayrıca maksimum hız, maksimum güç ve doğal tahrik frekansı gibi karakteristik değerleri de hesaplıyor.

Yazılım, dahili olarak akışkanlar mekaniğinin bütün özelliklerini göz önünde bulunduruyor. Doğrusal bir mesafeye girerek, doğrusal olmayan bir valf özelliği oluşturuyor ve ‘hedef aşımlarını’ dengeliyor.

Devreye alma mühendisleri bu hesaplamalara dahil olmazken, onlar sadece uygulamanın fiziksel parametreleri üzerinde çalışıyorlar. Önerilen parametreler sayesinde tahrikler, dakikalar içerisinde çarpma riski olmadan hareket ettirilebiliyor.

Otomatik mesafe tanımlama da ayrıca birçok hidrolik eksen için mümkündür. Çalıştırma sihirbazıyla, devreye alma mühendisleri, hidrolik tahriklerin, izlenen hareketleri belirlenen sınırlar içerisinde bağımsız bir şekilde yapmalarına izin verebiliyor. Akıllı fonksiyon dahili değerleri insan müdahalesi olmadan otomatik olarak bütün hesaplıyor ve manüel olarak ince ayar yapılmasına izin veriyor.

Seda Tacer, Bosch Rexroth

seda.tacer@boschrexroth.com.tr

Bosch Rexroth Türkiye Hakkında

Bosch Rexroth AG'nin Türkiye'deki faaliyetleri 1976 yılında Hidropar A.Ş. adıyla başlamış ve Mayıs 2001'den itibaren, Bosch Rexroth Otomasyon San. ve Tic. A.Ş. adıyla devam etmiştir. Gebze'deki satış ofisi ve Bursa'daki seri üretim fabrikasıyla bugün, 120.000 m2’lik bir alan ve 1.000'e yakın çalışan sayısına ulaşmıştır. Bosch Rexroth A.Ş., Gebze'deki tüm satış öncesi ve sonrası mühendislik çalışmalarıyla birlikte sistem tasarım, montajı ve testi, satış sonrası eğitim ve saha servis hizmetleri vermektedir. Bursa'daki seri üretim tesisinde hidrolik uygulamalarda kullanılan valfler ve hidrolik pompalar üretilirken, üretim hacminin %90'undan fazlası Avrupa ve dünya pazarlarına ihraç edilmektedir.

Bosch Rexroth’un ekonomik, hassas, güvenilir ve enerji tasarrufu sağlayan tahrik ve kontrol teknolojileri her boyuttaki makine ve sistemi hareket ettirebilir. Şirket yenilikçi bileşenlerin yanında müşteriye özel entegre otomasyon çözümleri ve hizmetleri geliştirmek için Mobil Uygulamalar, Makine Uygulamaları ve Mühendisliği ve Fabrika Otomasyonu pazar segmentlerindeki global uygulama deneyimini bir araya getirmektedir. Bosch Rexroth müşterilerine hidrolik, elektrikli tahrik ve kontrol, dişli teknolojileri ve doğrusal hareket ve montaj teknolojilerini tek kaynaktan sunmaktadır. 80’i aşkın ülkedeki lokasyonları ve globalde 29.500 çalışanıyla 2016 yılında yaklaşık 5 milyar avro ciro gerçekleştirmiştir.

www.boschrexroth.com.tr
adresini ziyaret edebilirsiniz.