Türkiye'de Bosch

This Flash Video Player requires the Adobe Flash Player.

Bursa: Avrupa'nın en iyi kalite yönetimine ev sahipliği yapıyor

Bursa, ikinci EFQM ödülünü alıyor

Bursa'daki Bosch fabrikası, başta iş mükemmelliği olmak üzere, pek çok alanda birbirinden değerli ödüle layık görüldü. Son dönemde ise, Avrupa'da kalite yönetimi alanında en iyilerin layık görüldüğü EFQM Ödülü’nün sahibi oldu. İlk EFQM Ödülü’nü 2003 yılında alan Bosch, bu ödülü 2 kez alan ilk Türk şirketi olmanın sevincini yaşadı.

EFQM (Avrupa Kalite Yönetim Vakfı), kar amacı gütmeyen bir kuruluş olup, 1989 yılında kurulmuştur. Yaklaşık 700 üye şirketi bulunmaktadır. EFQM metotları, bütün iş süreçlerinin merkezine kaliteyi yerleştirmektedir. Modelin uzun vadeli bir yapısının oluşu, özellikle ekonomik açıdan zorlu bir ortamda neyin aslında önemli olduğunun iyice anlaşılmasını sağlamaktadır. Her yıl verilen bu ödül için uluslararası bir jüri heyeti, adayları dokuz farklı kriter veya otuzdan fazla alt kritere göre değerlendirmektedir.

Bir bütün olarak şirketin liderlik ve yönetiminin yanında, kurumsal politika, strateji, çalışanların liderliği, kaynakların kullanımı ve işletim süreçleri de değerlendirilmektedir. Değerlendirmede EFQM uzmanları ayrıca müşteri ve çalışan memnuniyeti, sosyal etki ve faaliyet sonucunu da dikkate almaktadır. Bosch Bursa, ikinci kez tüm kategorilerde jürileri ikna etmeyi başararak büyük bir başarı elde etmiştir.