Kültürel Çeşitliliğin getirdiği başarı

Çeşitliliğin getirdiği başarı

This Flash Video Player requires the Adobe Flash Player.

Çeşitliliğin getirdiği başarı

Bosch'da, şirket çalışanlarının kapsamlı deneyimi ve kültürel çeşitliği, yaratıcılık ve yenilik kaynağı olarak değerlendirilir.

Bosch, yaklaşık 150 ülkede 300 lokasyonda 200 farklı kültürü temsil eden 300.000'den fazla çalışan istihdam ettirmektedir. 50 ülkede yaklaşık 30.000 ar-ge uzmanı çalışmakta, araştırma ekiplerinin neredeyse yüzde 90'ını uluslararası çalışanlar oluşturmaktadır. Heilbronn yakınlarındaki Abstatt'taki Mühendislik Merkezi gibi münferit lokasyonlarda bile, 30 farklı kültürden insanın, işgücü için bir araya gelmesi hiç de görülmedik bir durum değildir.

Bosch, tüm çalışanları için ortak bir zemin oluşturmak, çalışanlarının her birinin şirkette kendilerini evlerinde gibi hissetmelerini ve potansiyellerini tam anlamıyla ortaya çıkarabilmelerini sağlamak için bir "Oryantasyon Evi" oluşturmuştur. Bu aynı zamanda, Bosch'un vizyon ve değerlerini de temsil etmektedir. Bosch'a göre, çalışanların bireysel özelliklerinin yanında bölgesel ve kültürel kökenleri, dünya çapındaki başarının önemli yapı taşlarıdır.

Tüm çalışanlar için ortak bir zemin oluşturmak, çalışanlarının her birinin şirkette kendilerini evlerinde gibi hissetmelerini ve tam potansiyellerini ortaya çıkarmalarını sağlamak için Bosch bir "Oryantasyon Evi" oluşturmuştur. Bu ayrıca Bosch'un vizyon ve değerlerini de temsil etmektedir. Bu açıdan, Bosch'un kendi değer kurallarında ve Almanya Federal Hükümeti Çeşitlilik Anlaşmasını imzalayarak benimsediği çeşitlik Bosch için ne kadar önemli ise, bu önemli ortak değerler de şirket için o kadar önemlidir. Bosch'a göre, çalışanların bireysel özelliklerinin yanında bölgesel ve kültürel kökenleri, dünya çapındaki başarının önemli yapı taşlarıdır.