Ana içeriğe geç
Bosch Türkiye
Yaşam için teknoloji

Bosch Türkiye

Türkiye’de ilk kez 1910 yılında İstanbul Sirkeci’de kurulan bir temsilcilikle faaliyetlerine başlayan Bosch Grubu, ilk fabrikasını 1972 yılında Bursa’da kurmuştur. 2022 yılında Türkiye'de üretime başlamasının 50. Yılını kutlayan Bosch Türkiye; üretime, kalkınmaya, inovasyona ve istihdama önemli katkılarda bulunmaktadır.

2023 yılı ön kapanış rakamlarına göre yaklaşık 19.800 çalışanla 145 milyar TL toplam satış geliri elde eden Bosch Türkiye; Bursa, Manisa ve Tekirdağ’daki dört Ar-Ge Merkezi ve İstanbul ve Bursa'daki 2 Tasarım Merkezi ile Türkiye’de yenilikçi teknolojiler geliştirilmesine katkı yapmaktadır.

Türkiye’nin önde gelen teknoloji ve hizmet tedarikçilerinden biri olan Bosch Türkiye bünyesinde Mobilite, Sanayi Teknolojileri, Dayanıklı Tüketim Malları, Enerji ve Bina Teknolojileri sektörlerinde faaliyet gösteren 5 ayrı şirket bulunmaktadır:

  • Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş.
  • Bosch Fren Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.
  • Bosch Rexroth Otomasyon Sanayi ve Ticaret A.Ş.
  • Bosch Termoteknik Isıtma ve Klima Sanayi Ticaret A.Ş.
  • BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Bosch Grubu’nun Türkiye’deki lokomotif şirketi olan Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş., ağırlıklı olarak mobilite sektöründe üretim, geliştirme, satış ve pazarlama faaliyetlerinde bulunmaktadır. Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki üç fabrikada, dünyanın önde gelen otomotiv üreticileri için Güç Çözümleri alanında üretim yapmaktadır. Üretime ek olarak enjeksiyon sistemleri alanında iki ayrı Ar-Ge Merkezi’nde yeni teknolojiler geliştirilmektedir. Bosch Üretim Çözümleri iş kolu; montaj sistemleri, özel makine tasarımı ve imalatı çalışmalarını Bursa’da sürdürmektedir. Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. şirketinin Mobilite İlk Donanım, Mobilite Satış Sonrası Çözümler, Elektrikli El Aletleri ve Bina Teknolojileri satış ve eğitim ofisleri İstanbul Küçükyalı’daki Bosch Türkiye ve Orta Doğu Genel Merkez binasında faaliyet göstermektedir. Aynı lokasyonda bulunan Tasarım Merkezi’nde Bosch mühendisleri mobilite çalışmalarını yürütürken, Endüstri ve İnovasyon Çözümleri departmanı, sanayide dijital dönüşüm, kurumsal girişimcilik ve kurumsal iş geliştirme faaliyetlerine odaklanıyor. Bosch Türkiye ve Orta Doğu Genel Merkezi, Türkiye’nin yanı sıra aralarında Afganistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Filistin, Irak, İran, İsrail, Katar, Kuveyt, Lübnan, Pakistan, Suudi Arabistan, Suriye, Umman, Ürdün ve Yemen’in bulunduğu 17 ülkenin merkezi konumundadır.

1975 yılında kurulan Bosch Fren Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. otomotiv ana sanayi firmalarının ve yedek parça piyasasının ihtiyaç duyduğu, otomobil ve hafif ticari araçlar için fren sistemlerinin üretim faaliyetlerini Bursa Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirmektedir. Etkili bir üretime ve altyapıya sahip olan Bosch Fren Sistemleri, Türkiye pazarındaki gücünü her geçen gün daha da artırmaktadır.

Bosch Rexroth Otomasyon Sanayi ve Ticaret A.Ş., Bursa ve Gebze’deki iki lokasyonda faaliyetlerini sürdürmektedir. Global ve lokal OEM’ler için seri üretim faaliyetleri Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında yapılmaktadır. Gebze TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesisinde ise müşteriye özel projelerin üretimi ile satış ve servis operasyonları gerçekleştirilmektedir. Bosch Rexroth fabrikasında 2021 yılından bu yana Tasarım Merkezinde mühendislik çalışmaları sürdürülmektedir.

Bosch Home Comfort Group, Bosch Grubu'nda iklimlendirme iş kolunu temsil etmektedir ve Türkiye’de, Bosch Termoteknik Isıtma ve Klima Sanayi Ticaret A.Ş. tüzel kimliğiyle satış, üretim ve Ar-Ge faaliyetlerinde bulunmaktadır. Duvar tipi kombiler, yer tipi kazanlar, sıcak su, ısı pompaları, havalandırma ve iklimlendirme ve ticari ürünlerin yanı sıra kombi ve ısıtma cihazları için komponent geliştiren ve üreten Manisa’daki fabrikası, dünya çapındaki başarıları nedeniyle ‘üretim üssü’ ünvanıyla anılmaktadır. Bosch Home Comfort Group, satış, eğitim ve müşteri hizmetleri gibi diğer faaliyetlerini İstanbul Küçükyalı’daki Bosch Türkiye ve Orta Doğu Genel Merkezi’nde sürdürmektedir.

BSH Grubu, 39 fabrikada ürettiği yenilikçi beyaz eşya ürünlerini 50 ülkede 80 şirket aracılığıyla tüketicilerle buluşturmaktadır. Bu 39 fabrikanın en büyüğü ise Tekirdağ Çerkezköy'de üretim yapmaktadır. 550.000 m2 alan üzerine kurulu Çerkezköy tesisi 6,2 milyon adet kapasiteye sahiptir. BSH Türkiye; Bosch, Siemens, Gaggenau, Profilo markaları ile Türkiye’de enerji verimliliği ve inovasyonda lider ürünleri Çerkezköy’de bulunan Ar-Ge Merkezinde geliştirmekte, üretmekte ve başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünyaya ihraç etmektedir.

5

Türkiye’de 5 farklı şehirdeyiz.

Google Haritalar
Bu harita izniniz olmadan görüntülenemez.

Bosch Türkiye

Türkiye'de Bosch hakkında gerçekler ve rakamlar

1910

Türkiye'de ilk temsilcilik

1972

Türkiye'de ilk fabrika

8

farklı lokasyon

Heyecan uyandıran ürün ve hizmetler

Otomobilinizde, evinizde ya da işyerinizde. Bosch teknolojisi yaşamın pek çok alanını şekillendiriyor.

Üst Yönetim

Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Bursa)

Bosch Rexroth Otomasyon Sanayi ve Tic. A.Ş

Bosch Termoteknik Isıtma ve Klima Sanayi Ticaret A.Ş.

Bosch Fren Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.

BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Markalarımız

Hedefimiz, ürün ve hizmetlerimizle insanların hayat kalitesini yükseltecek “yaşam için teknoloji” çözümleri sunmak. Bosch Grubu'nun diğer hangi markalarla günlük yaşamınızı desteklediğini keşfedin:

  1. Bosch
  2. Rexroth
  3. BSH
  4. Bosch Otomobil Servisi
Robert Bosch'un portresi

Tarihçe

Robert Bosch'un 1886 yılında Stuttgart'ta Hassas Makineler ve Elektrik Mühendisliği Atölyesi'ni kurmasıyla bugün dünya çapında faaliyet gösteren şirketimizin temelleri atıldı. Şirketimiz, ilk günden itibaren inovatif güç ve sosyal bağlılık ile karakterize ediliyor.

Blaichach, Almanya'daki Bosch lokasyonunun yakınındaki akarsu.

Sorumluluk

Bizim için kurumsal sosyal sorumluluk veya sürdürülebilirlik şirketimizin stratejisinin sadece ekonomik değil aynı zamanda ekolojik ve sosyal faktörleri de dikkate alması anlamına geliyor. Bu nedenle ekolojinin, inovasyonun itici gücü olduğuna inanıyoruz.

Stefan Hartung

Uyum

Uyumluluk şirket değerlerimizin ayrılmaz bir parçası. Dünya genelinde geçerli kurallarımız sayesinde, müşteri ve ortaklarımızın yanı sıra çalışanlarımızı ve şirketi korumayı amaçlıyoruz.

Sosyal medya hesaplarımız