Ana içeriğe geç
Bosch Türkiye

Bosch Rexroth, Thomas Fechner ve Roland Bittenauer'ı Yönetim Kuruluna atadı ve daha fazla büyümeye odaklandı

22/05/2023

  • Yönetim Kurulu'nun yeni yapısı, kârlı büyümeye odaklanmayı destekliyor
  • Fabrika Otomasyonu ve Satış/Pazarlama iki sorumluluk alanına ayrılacak
Bosch Rexroth, Thomas Fechner ve Roland Bittenauer'ı Yönetim Kuruluna atadı ve daha fazla büyümeye odaklandı


Bosch Rexroth, işini daha da büyütmek amacıyla Yönetim Kurulu yapısını değiştiriyor. 1 Haziran'dan itibaren Roland Bittenauer (52), küresel satış ve pazarlamanın sorumluluğunu üstlenecek. Thomas Fechner (52) aynı tarihten itibaren fabrika otomasyon işinden sorumlu olacak. Daha önce her iki alandan da sorumlu olan Thomas Donato (51), Bosch Grubu bünyesinde Elektrikli El Aletleri'ne geçecek ve bu iş kolunun başkanı görevini üstlenecek. 1 Haziran itibarıyla Bosch Rexroth Yönetim Kurulu böylece beş üyeden oluşuyor: Steffen Haack, Holger von Hebel, Roland Bittenauer, Thomas Fechner ve Reinhard Schäfer.

Bosch Rexroth, fabrika otomasyonu işinin özellikle güçlü bir şekilde büyümesi beklendiğinden, pazardan daha hızlı büyümeye devam etmeyi planlıyor. Yönetim Kurulunun yeni yapısı bu büyüme planlarını destekliyor: Daha önce Donato'nun sorumluluğundaki görevler, iki bağımsız sorumluluk alanına bölünecek. Bu, Bittenauer'in satış ve pazarlama direktörü sıfatıyla tamamen kendi sorumluluk alanına odaklanmasını sağlayacak. Fechner ile birlikte fabrika otomasyonu işi, artık ilk kez başka fonksiyonel görevi olmayan bir yönetim kurulu üyesinin sorumluluğunda.

Bosch Grubu CFO'su ve Bosch Rexroth AG Denetim Kurulu Başkanı Dr. Markus Forschner, “Thomas Donato, 2022'nin başından bu yanan mobil hidroliğe ve daha sonra satış, pazarlama ve fabrika otomasyonuna ivme kazandırarak Bosch Rexroth işinin son derece başarılı bir şekilde gelişmesine katkıda bulundu. Bosch Rexroth'a olan bağlılığı için içtenlikle teşekkür etmek istiyorum ve Elektrikli El Aletleri'ndeki yeni görevinde kendisine başarılar diliyorum. Roland Bittenauer'ın satış ve pazarlamadan sorumlu ve Thomas Fechner'in de fabrika otomasyonu işimizden sorumlu olmasıyla birlikte, Bosch Rexroth'un yönetim kuruluna, önceki görevlerinde daha fazla gelişme rotasını şimdiden belirlemiş iki uzman atadık. Artık yönetim kurulu ekibinin bir parçası olarak, sorumlulukların daha da net bir şekilde dağıtılmasıyla kârlı bir büyüme sağlayacaklar.” dedi.

Bosch Rexroth, Thomas Fechner ve Roland Bittenauer'ı Yönetim Kuruluna atadı ve daha fazla büyümeye odaklandı


Bittenauer, 2021 ilkbaharından beri Bosch Rexroth'ta çalışıyor ve şirketin en yüksek satışlara sahip bölgesi olan Almanya, Avusturya ve İsviçre'deki satışlardan sorumlu. Avusturyalı Bittenauer, daha öncesinde Parker Hannifin ve Avusturyalı Hainzl Industriesysteme şirketinde üst düzey satış pozisyonlarında bulundu. Bittenauer mühendislik eğitimini HTL Steyr'de otomotiv ve makine mühendisliği alanında tamamladı. Ürünleri Hägglunds markası altında pazarlanan Büyük Hidrolik Tahrikler iş biriminde şu anda satış müdürü olan Wolfram Ulrich, 1 Haziran itibarıyla Almanya, Avusturya ve İsviçre'deki satışlardan sorumlu olacak.

Fechner, Bosch Grubu'na 1998 yılında katıldı ve 2009'dan beri Bosch Rexroth'ta çeşitli mühendislik ve yönetim görevlerinde yer aldı. Otomasyon ve yazılım uzmanı, 2021'den beri Lohr merkezli Otomasyon ve Elektrifikasyon Çözümleri iş biriminin başında bulunuyor. ctrlX AUTOMATION modüler otomasyon sistemi ile Bosch Rexroth'un fabrika otomasyonu işinin temel bir parçasını sunuyorlar. Ayrıca Fechner, şirketin 2019'dan beri bir müşteri ve inovasyon merkezi işlettiği Ulm lokasyonundan da sorumlu. Fechner, Stuttgart Üniversitesi'nde fizik eğitimi gördü. 1 Haziran itibarıyla Dr. Maik Rabe, Otomasyon ve Elektrifikasyon Çözümleri iş biriminin yönetimini devralacak. Rabe, geliştirme yöneticisi olarak önceki görevini sürdürecek.

Basın İletişimi

Nuray Sağlam
Kurumsal İletişim Sorumlusu

Bosch ile ilgili genel sorular

Daha fazla haber